Дүйсенбi | 14 қаңтар, 2019 ж.

Тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы және өндірісті ұйымдастыру

Тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы және өндірісті ұйымдастыру

  • Мамандық атауы:
  • 1226000 - «Тамақтандыру кәсіпорындарының өнім өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру»
  • Біліктілігі:
  • «Техник - технолог»
  • Оқу мерзімі:
  • 9 сыныптан соң 3 жыл 10 ай
    11 сыныптан соң 2 жыл 10 ай

Мамандық сипаттамасы

Тамақтандыру кәсіпорындарының өнім өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру жұмыстарын жүргізу.

Кәсіби іс - әрекеттің объектілері:

Бәсекеге қабілетті кадырлар дайындаудағы пәннің маңызы мен алатын орны-тамақтандыру кәсіпорындарында жартылай және дайын өнімдерді өндірудің технологиялық цикылын ұйымдастыруды меңгеру, аспаздық өңдеуде өтетін физикалық-химиялық және биохимиялық үрдістерді, аспаздық өнім сапасына қойылатын талаптарды, технологиялық үрдістерді басқару әдістерін білу. «Тамақтандыру кәсіпорындарының өнім өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру» мамандығында оқитын студенттер теория жүзінде үйренгенін, сабақ барысында, өндіріс орындарында тәжірибеде қолданады. «Дәмді ас», «Әлия», МКТУ «Студенттер асханасы», «Яссы» қонақ үйі, «Бауырсақ» асханасы, «Аль-каусар» және т.б мекемелеріне студенттерді практикаға жібереді.

  • Түлек білуі керек:
  • Шикізатпен пен өнімдерді өңдеудің технологиялық үрдістерін;
  • Тағамдар, аспаздық және кондитерлік өнімдерді дайындауды;
  • Тағамдар, аспаздық және кондитерлік өнімдерді әсемдеу және ұсынуды;
  • Тағамдар, аспаздық және кондитерлік өнімдердің сапасын мен қауіпсіздігін бағалау.
Директор
  • Түлек жасай білуі керек:
  • Тағамдық өнімдердің тауартану негіздері;
  • Тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықтарын;
  • Тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықтары;
  • Микробиология, тамақтану физиологиясы мен санитаризация негіздерін;
  • Тамақтандыру кәсіпорындарындағы маркетинг.